FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U WALDORFSKOJ ŠKOLI ZLOSTAVLJALI DJECU, TVRDI POVJERENSTVO

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Stručno povjerenstvo potvrdilo je uutorak kako postoji sumnja da je najmanje sedam bivših i sadašnjihučitelja Waldorfske škole fizički i psihički zlostavljalo najmanjedvadesetosmero djece.
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Stručno povjerenstvo potvrdilo je u utorak kako postoji sumnja da je najmanje sedam bivših i sadašnjih učitelja Waldorfske škole fizički i psihički zlostavljalo najmanje dvadesetosmero djece.

Članovi Povjerenstva na konferenciji za novinare nisu govorili o prikupljenim dokazima, objasnivši to razlozima istrage i prava na privatnost djece.

"Uočene nepravilnosti, među kojima sumnje u zlostavljanje djece, bit će predane u postupak nadležnim tijelima", rekao je ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

"Povjerenstvo je detaljno istražilo sve okolnosti kako bi stanje bilo posve jasno", rekao je ministar, nakon što je Stručno povjerenstvo obavilo uvid u rad te zagrebačke škole.

Primorac je potvrdio da je naložio temeljitu istragu kako bi se utvrdilo nije li se i u Ministarstvu išlo linijom manjeg otpora. "Nemam putra na glavi, tražio sam detaljnu istragu koja je i provedena."

Povjerenstvo je ministar imenovao 9. rujna nakon prijava da se u Waldorfskoj školi u Zagrebu zlostavljaju djeca i ne provodi nastavni plan, o čemu su mediji danima izvještavali. Povjerenstvo su, među ostalima, činili stručnjaci s područja pedagogije, psihologije, defektologije, zaštite prava djece i maloljetničke delinkvencije.

Ministar Primorac je pred novinarima odbacio špekulacije da je riječ o "progonu vještica" i potvrdio da je u hrvatskom školstvu neupitan pluralizam.

"Waldorfska škola dobit će rješenje za rad, pomoći će joj se da što lakše pokrene obrazovanje, a pojačat će se stručni nadzor rada škole."

Dometnuo je da je škola ispunila sve pravne uvjete pa će joj se omogućiti početak rada, a Učiteljska akademija pružit će joj stručnu pomoć da se kadrovski ekipira.

(Hina) xgg yvl

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙