FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin pozvao slovenske političare u Istri da smanje napetosti

RIJEKA, 21. rujna(Hina) - Potpredsjednik IDS-a i saborski zastupnikDamir Kajin pozvao je danas lokalne političare iz slovenskog dijelaIstre da smanje političke napetosti zbog graničnog pitanja.
RIJEKA, 21. rujna(Hina) - Potpredsjednik IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin pozvao je danas lokalne političare iz slovenskog dijela Istre da smanje političke napetosti zbog graničnog pitanja.

Kajin je na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci rekao da Hrvatska ne smije biti nerazumnija od Slovenije, koja se, po njegovu mišljenju, tako ponaša jer je u predizbornom razdoblju.

Rekavši da je Hrvatska potpuno za arbitražu o granicama te da će prihvatiti svako rješenje, izrazio je sumnju da će Slovenija pristati na arbitražu.

Napomenuo je da je IDS na izborima za vijeća mjesnih odbora u nedjelju u Umagu dobio 48 posto glasova i da to samo potvrđuje legitimnost te stranke da govori o međugraničnim odnosima u Istri. Kajin je ponovio kako ne bi trebalo dopustiti da takvi politički odnosi ugroze gospodarsku suradnju dviju država.

U zadnjih mjesec dana sve su češći izgredi u Savudrijskoj vali, odnosno Piranskom zaljevu - pet slovenskih ribarica zatečeno je s hrvatske strane crte sredine, a dva puta su slovenske policijske brodice u hrvatskim vodama zaustavile savudrijske ribarice, tvrdeći da su u slovenskim vodama.

Slovenski ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl izjavio je prošli tjedan da je rano za arbitražu jer da diplomatska sredstva nisu iscrpljena.

(Hina) xdsil yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙