FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I EU NAMJERAVA UKINUTI SANKCIJE LIBIJI

BRUXELLES, 21. rujna 2004. (Hina/dpa) - Američku odluku o ukidanju svihtrgovinskih sankcija protiv Libije uskoro bi mogla slijediti jednakaodluka Europske unije, priopćeno je u utorak iz Europske komisije.
BRUXELLES, 21. rujna 2004. (Hina/dpa) - Američku odluku o ukidanju svih trgovinskih sankcija protiv Libije uskoro bi mogla slijediti jednaka odluka Europske unije, priopćeno je u utorak iz Europske komisije.

"Rasprava o tome još je u tijeku", rekao je jedan predstavnik Komisije, dodavši kako je dosad na tu temu održano nekoliko sastanaka bez konkretnih rezultata.

Vlade zemalja EU raspravljaju o tome hoće li ukinuti cijeli niz gospodarskih sankcija, uključujući zabranu zračnih veza, izvoz zrakoplova i zamrzavanje sredstava, koje je Unija proglasila u sklopu šire akcije UN nakon umiješanosti Libije u nekoliko terorističkih napada u Europi.

Također se razmatra poziv talijanske vlade na ukinuće embarga na uvoz oružja, kako bi Libija mogla kupiti opremu za pogranični nadzor, jer Rim želi Tripoli opskrbiti ophodnim čamcima, helikopterima i obalnim radarima u cilju spješnije borbe protiv imigracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙