FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SUBOTU, 18. RUJNA

ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 18. rujna.
ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 18. rujna.

LONDON - Treći i posljednji dan razgovora o obnovi mirovnog procesa i ponovnoj uspostavi lokalnih političkih institucija u Sjevernoj Irskoj. Na razgovorima, uz čelnike britanske i irske vlade, sudjeluju lideri glavnih protestantskih i katoličkih stranaka u Sjevernoj Irskoj. Nakon drugog dana razgovora javnost je izvješćena da neki osobit napredak nije postignut.

BEČ - Počet će konferencija Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) na kojoj je najavljeno sudjelovanje američkog ministra za energiju Spencera Abrahama i ravnatelja Ruske agencije za atomsku energiju Aleksandra Rumjanceva (i 19.09.).

DEN HAAG - Održat će se sastanak trojke EU-SAD na području pravosuđa i unutarnjih poslova, koji bi trebao biti posvećen borbi protiv terorizma. Susretu će, među ostalima, nazočiti američki ministar domovinske sigurnosti om Ridge, koordinator EU za borbu protiv terorizma Gijs de Vries, europski povjerenik za pravosuđe i unutarnje poslove Antonio Vitorino, nizozemski ministar pravosuđa Piet Hein Donner i predstavnici Luksemburga, koji će od 1. siječnja 2005. pruzeti predsjedanje EU.

MUENCHEN - Započinje ovogodišnji, 171. po redu Oktoberfest, najveći festival piva na svijetu. Organizatori očekuju više od 6 milijuna posjetitelja koji bi po prosječnoj cijeni od oko 50 kuna po krigli trebali popiti više od 60 tisuća hektolitara piva (do 3.10.).

LJUBLJANA - Na poziv ministra obrane Antona Grizolda Sloveniju će posjetiti austrijski ministar obrane Guenter Platter.

NEW YORK - Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda trebalo bi glasovati o prijedlogu da se proglase sankcije protiv sudanske industrije nafte ako tamošnja vlada ne obuzda arapske milicije u regiji Darfuru.

TEHERAN - Počinje sudski postupak pred revolucionarnim sudom u Teheranu protiv disidenta Ebrahima Yazdija, optuženog za pokušaj rušenja režima. Yazdija brani odvjetnica Shirin Ebadi, dobitnica Nobelove nagrade za mir 2003. godine

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prije podne: Darko Vlahović

Poslije podne: Sonja Djerasimović

Večer: Maša Taušan

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙