FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARTUM POTVRDIO SPREMNOST ZA PROVEDBU REZOLUCIJE UN-A

KARTUM, 19. rujna 2004. (Hina/AFP) - Sudansko vijeće ministarapotvrdilo je u nedjelju spremnost na provedbu rezolucije o Darfurukoju je dan ranije prihvatilo UN-ovo Vijeće sigurnosti, a koja prijetiKartumu naftnim sankcijama, rekao je sudanski ministar vanjskihposlova Naguib al-Hair Abdel Wahab.
KARTUM, 19. rujna 2004. (Hina/AFP) - Sudansko vijeće ministara potvrdilo je u nedjelju spremnost na provedbu rezolucije o Darfuru koju je dan ranije prihvatilo UN-ovo Vijeće sigurnosti, a koja prijeti Kartumu naftnim sankcijama, rekao je sudanski ministar vanjskih poslova Naguib al-Hair Abdel Wahab.

Na izvanrednoj sjednici kojom je predsjedao dopredsjednik Ali Osman Taha, sudanska je vlada ocijenila da je rezolucija "nepravedna i da se kosi s odlukom Afričke unije (AU) da se sukobi na afričkom kontinentu rješavaju kroz afričke organizacije", izjavio je za AFP ministar vanjskih poslova Abdel Wahab.

"Ipak, ministarsko vijeće je potvrdilo da je spremno na provedbu rezolucije Vijeća sigurnosti, kao i sporazuma koji je potpisan s glavnim tajnikom UN-a Kofijem Annanom 3. srpnja", kazao je sudanski ministar.

Vijeće sigurnosti prihvatilo je u subotu rezoluciju kojom se Kartumu prijeti naftnim sankcijama ukoliko ne pronađe rješenje za humanitarnu krizu u Darfuru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙