FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU PONOVNO ZAPRIJETIO SUDANU SANKCIJAMA

BRUXELLES, 13. rujna 2004. (Hina/AFP) - Šefovi diplomacije Europskeunije ponovno su u ponedjeljak zaprijetili sankcijama sudanskoj vladiukoliko Kartum uskoro ne poduzme ništa kako bi razoružao milicije upokrajini Darfur.
BRUXELLES, 13. rujna 2004. (Hina/AFP) - Šefovi diplomacije Europske unije ponovno su u ponedjeljak zaprijetili sankcijama sudanskoj vladi ukoliko Kartum uskoro ne poduzme ništa kako bi razoružao milicije u pokrajini Darfur.

"EU će poduzeti mjere, uključujući i sankcije, protiv Sudana ukoliko ovaj ne ostvari vidljiv napredak u svezi s tim pitanjem", kaže se u zajedničkoj deklaraciji koja je prihvaćena po završetku sastanka ministara vanjskih poslova u Bruxellesu.

Ipak, Nizozemac Bernard Bot, kojega zemlja predsjeda Unijom, nije htio reći ništa o rokovima, istaknuvši da će to "ovisiti o ishodu pregovora" koji su u tijeku u UN-ovu Vijeću sigurnosti.

Napomenuvši da je postignut napredak na terenu, napose što se tiče pristupa humanitarnih radnika izbjegličkim logorima, Bot je ocijenio da Sudan "nije učinio sve potrebno kako bi proveo razoružanje milicija".

"Vijeće je i dalje jako zabrinuto zbog stanja u Darfuru, posebno zbog nastavka žestokih borba i napada na civile", ističe se u zajedničkoj izjavi u kojoj se usto pozivaju "sve strane da javno proglase trenutnu zabranu vojnih operacija u Darfuru".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙