FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČELNIK IAEA MOGUĆI DOBITNIK NOBELOVE NAGRADE ZA MIR

OSLO, 21. rujna 2004. (Hina) Odbor za dodjelu Nobelove nagrade sastaose u utorak s direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju(IAES) Mohamedom ElBaradeiem, kao najizglednijim dobitnikom Nobelovenagade za mir među 194 kandidata koliko ih ove godine pretendira na tuprestižnu nagradu.
OSLO, 21. rujna 2004. (Hina) Odbor za dodjelu Nobelove nagrade sastao se u utorak s direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAES) Mohamedom ElBaradeiem, kao najizglednijim dobitnikom Nobelove nagade za mir među 194 kandidata koliko ih ove godine pretendira na tu prestižnu nagradu.

"Mislim da je najizgledniji kandidat ElBaradei", rekao je Espen Barth Eide, znanstvenik s norveškog Instituta za međunarodne poslove.

Dodjeljivanjem nagrade IAEA ElBaradeiu priznali bi se napori koje agencija i njezin čelni čovjek ulažu u zamrzavanje iranskog programa obogaćivanja urana, a vrlo su aktivni i u Sjevernoj Koreji te Iraku, objašnjavaju stručnjaci.

Na vrhu liste kandidata su bivši češki predsjednik Vaclav Havel, južnoafrički aktivist u borbi protiv AIDS-a Zackie Achmat, EU, Mordechai Vanunu, koji je razotkrio izraelski nuklearni program, kubanski disident Oswaldo Paya i papa Ivan Pavao II.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙