FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAVEL FAVORIT ZA NOBELA ZA MIR; BUSHOV KOEFICIJENT 1:1000

OSLO, 16. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Bivši češki predsjednik VaclavHavel je favorit, a američki predsjednik George W. Bush apsolutniautsajder u utrci za Nobelovu nagradu za mir za 2004. godinu, objavilaje u četvrtak online kladionica Centrebet, prva koja je počela primatioklade.
OSLO, 16. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Bivši češki predsjednik Vaclav Havel je favorit, a američki predsjednik George W. Bush apsolutni autsajder u utrci za Nobelovu nagradu za mir za 2004. godinu, objavila je u četvrtak online kladionica Centrebet, prva koja je počela primati oklade.

"Havel je naš favorit, ali će izbor izgleda biti jedan od najizjednačenijih u posljednjih nekoliko desetljeća", izjavio je Mark Wormwood iz Centrebeta. Oklade na Havela ta australska kladionica nudi u omjeru 1:4 i to za njegovu "Baršunastu revoluciju" u kojoj je zemlju iz komunizma doveo do praga Europske unije.

Havel, koji je nekoliko puta bio nominiran za tu nagradu, s mjesta češkog predsjednika otišao je 2003., ali bi njegova možebitna pobjeda ipak bila aktualna u svjetlu činjenice da je Češka 1. svibnja postala punopravnom članicom EU-a.

Bush, nominiran zbog rušenja iračkog diktatora Sadama Huseina prošle godine, posljednjim mjestom zatvara listu kandidata za nagradu, a kladionica na njegovu pobjedu nudi omjer 1:1000. Njemu je uz bok, s jednakim omjerom, jedino britanski premijer Tony Blair, a dvostruko veće izglede - omjer 1:500 - Centrebet daje čak i kubanskom predsjedniku Fidelu Castru.

Peteročlani norveški Odbor za dodjelu Nobelovih nagrada sastat će se 21. rujna kako bi izabrao dobitnike, čija će imena objaviti 8. listopada. Ove je godine za nagradu prijavljeno rekordnih 194 kandidata, a vrlo visoko kotira i Međunarodna agencija za atomsku energiju i njezin vođa Mohamed ElBaradei.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙