FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IVANIĆ: USKLAĐIVANJE OBRAZOVANJA SA STANDARDIMA VIJEĆA EUROPE

SARAJEVO,13. rujna 2004.(Hina) - Bosna i Hercegovina uskladit će svojobrazovni sustav sa standardima koje je usvojilo Vijeće Europe i tajposao pokušat će okončati do kraja ove godine, izjavio je uponedjeljak u Sarajevu bosanskohercegovački ministar vanjskih poslovaMladen Ivanić nakon sastanka s norveškim ministrom vanjskih poslovaJanom Petersenom.
SARAJEVO,13. rujna 2004.(Hina) - Bosna i Hercegovina uskladit će svoj obrazovni sustav sa standardima koje je usvojilo Vijeće Europe i taj posao pokušat će okončati do kraja ove godine, izjavio je u ponedjeljak u Sarajevu bosanskohercegovački ministar vanjskih poslova Mladen Ivanić nakon sastanka s norveškim ministrom vanjskih poslova Janom Petersenom.

Petersen je u dvodnevni posjet BiH doputovao i u svojstvu predsjedatelja Komiteta ministara Vijeća Europe čijim je članom BiH postala prije nepune dvije godine kada je i preuzela obvezu provedbe niza zadaća, uključujući reformu obrazovanja.

Krovni zakon o visokom obrazovanju u BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH a čiji je jedan od ciljeva bio eliminirati postojeću etničku diskriminaciju, odbačen je ranije ove godine nakon odluke Ustavnog suda BiH da on ugrožava vitalni nacionalni interes hrvatskog naroda u toj zemlji.

Integracija obrazovnog sustava BiH sukladno zahtjevima Vijeća Europe od tada čeka novi prijedlog zakona o čemu su i razgovarali Ivanić i Petersen.

Petersen je novinarima potvrdio da će Norveška nastaviti pružati svaku vrstu potpore BiH uključujujući i pomoć za ulazak u euro-atlantske integracije.

Norveški mnistar vanjskih poslova je tijekom susreta s članovima Predsjedništva BiH iskazao posebno zadovoljstvo postignućima te zemlje na planu reforme obrambenog sustava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙