FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ĐUKANOVIĆ: MOGUĆ SAVEZ DVIJU SUVERENIH DRŽAVA

PODGORICA, 21. rujna 2004. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanovićizjavio je kako Crna Gora i dalje ide putem neovisnosti, no da jemoguće da dvije države ostanu povezane u savezu kao suverene države.
PODGORICA, 21. rujna 2004. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je kako Crna Gora i dalje ide putem neovisnosti, no da je moguće da dvije države ostanu povezane u savezu kao suverene države.

"Put Crne Gore ka nezavisnosti je nepromjenljiv, ali je moguće da Srbija i Crna Gora ostanu zajedno u drugom obliku, odnosno savezu dvije neovisne države", rekao je Đukanović u intervjuu za frankfurtske "Vesti", a prenose u utorak podgorički mediji. On je dodao "da bi bilo dobro kada bi se do tog rješenja došlo kroz razgovore između dvije republike".

Premijer je potvrdio kako su mišljenja u Crnoj Gori o neovisnosti podijeljena, ali da "nedvojbeno postoji većinsko mišljenje da Srbija i Crna Gora trebaju biti neovisne države, s maksimalnom otvorenošću i zajedničkim ciljem, a to su europske i euroatlantske integracije".

"Ne isključujemo da možemo živjeti u savezu dviju nezavisnih država sa Srbijom. To ovisi o tome ima li Srbija interesa u takvom aranžmanu. Put ka neovisnosti je proces koji se neizbježno mora završiti provjerom raspoloženja građana Crne Gore", kazao je Đukanović.

Crnogorski premijer je ponovio stalno stajalište svoje vlade kako pitanje Kosova ne treba vezivati uz odnose Srbije i Crne Gore, ističući kako "Podgorica ne smatra da postoji opasnost od 'domino efekta', zbog čega bi trebalo ustrajati na povezanosti kosovskog problema i odnosa Srbije i Crne Gore".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙