FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ĐUKANOVIĆ: DVOSTRUKIM KOLOSIJEKOM BRŽE DO EUROPE

PODGORICA, 15. rujna 2004. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanovićizjavio je da će "primjenom modela 'dva kolosijeka' biti izbjegnuto daCrna Gora ili Srbija, zbog različitih sustava, interesa i mogućnostibudu talac jedna druge na njihovu europskom putu".
PODGORICA, 15. rujna 2004. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da će "primjenom modela 'dva kolosijeka' biti izbjegnuto da Crna Gora ili Srbija, zbog različitih sustava, interesa i mogućnosti budu talac jedna druge na njihovu europskom putu".

Đukanović je u utorak u Podgorici razgovarao sa savjetnikom visokog predstavnika Europske unije (EU) za vanjsku politiku i sigurnost Stefanom Leneom i direktorom Uprave za zapadni Balkan Opće uprave za vanjske poslove Europske komisije Reinhardom Pribeom, priopćio je u srijedu vladin ured za odnose s javnošću.

Sugovornici su izjavili da očekuju da će konkretizacija modela dvosmjernog kolosijeka pridonijeti bržoj deblokadi procesa pridruživanja Srbije i Crne Gore EU, navodi se u priopćenju.

Đukanović je objasnio kako je srž prijedloga strategije "dvostrukog kolosijeka" da se Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju potpiše sa zajednicom Srbije i Crne Gore, ali s dva protokola o kojima bi pregovarale države članice za sva pitanja iz njihova djelokruga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙