FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: GENERALNI KONZUL POLJANIĆ O POLOŽAJU HRVATA U CRNOJ GORI

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Generalni konzul Republike Hrvatske uCrnoj Gori Petar Poljanić u razgovoru za Radio slobodnu Europuocjenjuje da je položaj Hrvata u Crnoj Gori danas "sasvim sigurnobolji nego u zadnjih sto godina".
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Generalni konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori Petar Poljanić u razgovoru za Radio slobodnu Europu ocjenjuje da je položaj Hrvata u Crnoj Gori danas "sasvim sigurno bolji nego u zadnjih sto godina".

Hrvatska nacionalna zajednica u Crnoj Gori broji 15 tisuća ljudi koji su prvi puta nakon Drugog svjetskog rata organizirani preko kotorskog Hrvatskog građanskog društvu i kroz društvo Napredak iz Tivta, a iz Tivta dolazi i stranka Hrvatska građanska inicijativa, podsjeća Poljanić u razgovoru te ocjenjuje da je položaj Hrvata u Crnoj Gori "danas sasvim sigurno bolji nego u zadnjih sto godina".

"Odnosi Hrvatske i Crne Gore su iz dana u dan sve bolji", rekao je u razgovoru za postaju Poljanić, te ocijenio i da se u Crna Gora u smislu demokracije nedvojbeno mijenja na bolje. "Nemoguće je uspoređivati Crnu Goru danas ili prije deset, odnosno pet godina. Iz dana u dan je ona sve demokratskija i demokratskija, što ohrabruje", rekao je Poljanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙