FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: DIJELOVI HDZ-A I DALJE SE NE SLAŽU SA SANADEROVOM PROEUROPSKOM POLITIKOM

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Provokacija u vidu postavljanjaspomen-ploče ustašama na travnatu površinu pred zgradom općine umjestu Otok kod Sinja ali i raniji slični slučajevi u pojedinimsredinama pokazuju da se pojedinci ne slažu s proeuropskom politikomhrvatskog premijera Ive Sanadera, "koja, uz sve ostalo, nalaže i jasnuogradu od fašizma i njegovih inačica", konstatira sarajevsko"Oslobođenje".
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Provokacija u vidu postavljanja spomen-ploče ustašama na travnatu površinu pred zgradom općine u mjestu Otok kod Sinja ali i raniji slični slučajevi u pojedinim sredinama pokazuju da se pojedinci ne slažu s proeuropskom politikom hrvatskog premijera Ive Sanadera, "koja, uz sve ostalo, nalaže i jasnu ogradu od fašizma i njegovih inačica", konstatira sarajevsko "Oslobođenje".

"Zanimljivo je da su među tim pojedincima najčešće članovi (ili donedavni članovi) HDZ-a", primjećuje sarajevski list.

"Uostalom, dok je HDZ bio u opoziciji a predvodio ga Sanader, glasno ili makar prešutno, poticalo se upravo takvo antieuropsko ponašanje", naglašava "Oslobođenje.

"Došavši na vlast, Sanaderov je HDZ okrenuo ploču ali je dio 'baze' ostao vjeran ranijoj praksi, što se aktualnoj vlasti sada 'obija o glavu'", zaključuje list, ukazujući na slučaj podizanja spomen-ploče ustaškom ministru Mili Budaku u Svetom Roku a i na odbijanje vlasti u Sinju da sa zgrade Alkarskih dvora skinu spomen-ploču također posvećenu ustašama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙