FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MEKSIKO UHITIO JEDNOG OD NAJTRAŽENIJIH KRIJUMČARA DROGE

MEXICO CITY, 23. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Meksiko je uhitiojednoga od najtraženijih krijumčara droge kojega se smatra odgovornimza krijumčarenje gotovo polovice droge koja pristiže u SjedinjeneDržave i za kojim je bila raspisana nagrada od dva milijuna američkihdolara, objavila je u ponedjeljak meksička vlada.
MEXICO CITY, 23. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Meksiko je uhitio jednoga od najtraženijih krijumčara droge kojega se smatra odgovornim za krijumčarenje gotovo polovice droge koja pristiže u Sjedinjene Države i za kojim je bila raspisana nagrada od dva milijuna američkih dolara, objavila je u ponedjeljak meksička vlada.

Gilberto Higuera Guerrero uhićen je rano u nedjelju u sjevernom gradu Mexicali, objavila je vlada.

Američke vlasti ponudile su dva milijuna dolara za podatke koji bi doveli do njegova uhićenja i žele mu suditi u Sjedinjenim Državama.

Higuera Guerrero bio je glavni operativac kokainskog kartela predvođenog Ismaelom "Mayom" Zambadom u pograničnoj državi Baja Californija.

Jedno vrijeme radio je za kartel zloglasnog Arellana Felixa, no krajem prošle godine prešao je u Zambadinu bandu.

Zambada je uhićen prije dvije godine, a i kartel Arellana Felixa u posljednje je tri godine ostao bez nekoliko vodećih članova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙