FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KHATAMI: IRAN NASTAVLJA NUKLEARNI PROGRAM

TEHERAN, 21. rujna 2004. (Hina/AFP) - Iran će nastaviti svoj program upodručju civilne nuklearne energije pa makar to dovelo do prekidanadzora i međunarodne suradnje, izjavio je u utorak iranskipredsjednik Mohammad Khatami u govoru na paradi iranskih oružanihsnaga.
TEHERAN, 21. rujna 2004. (Hina/AFP) - Iran će nastaviti svoj program u području civilne nuklearne energije pa makar to dovelo do prekida nadzora i međunarodne suradnje, izjavio je u utorak iranski predsjednik Mohammad Khatami u govoru na paradi iranskih oružanih snaga.

"Mi smo izabrali, a sad je Zapad na redu", kazao je Khatami na paradi kojom se obilježava početak tjedna "svete obrane", odnosno iransko-iračkog rata od 1980. do 1988.

Međunarodna zajednica, rekao je Khatami, mora "prepoznati naše prirodno pravo na nuklearno naoružanje pa ćemo moći prihvatiti međunarodni nadzor i nastaviti napore kako bismo se domogli civilne nuklearne tehnologije".

"U suprotnom, nastavit ćemo svojim putem pa makar došlo do prekida nadzora i međunarodne suradnje", dodao je.

Ponovio je da Iran ne nastoji napraviti atomsku bombu.

"Bili mi pod međunarodnim nadzorom ili ne, ni u kojem slučaju ne nastojimo proizvesti atomsku bombu jer je to suprotno našoj vjeri i našoj kulturi. Protivimo se atomskom oružju", kazao je Khatami.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙