FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEIK AL-SAMARRAI: ZARQAWI JE IZGOVOR ZA BOMBARDIRANJE

BAGDAD, 17. rujna 2004. (Hina/AFP) - Visoki sunitski vjerski dužnosnikšeik Abdelghafur al-Samarrai optužio je u petak američku vojsku daakcije "pristalica i članova grupe Abu Mussaba al-Zarqawija koristikao izgovor za bombardiranje iračkih gradova".
BAGDAD, 17. rujna 2004. (Hina/AFP) - Visoki sunitski vjerski dužnosnik šeik Abdelghafur al-Samarrai optužio je u petak američku vojsku da akcije "pristalica i članova grupe Abu Mussaba al-Zarqawija koristi kao izgovor za bombardiranje iračkih gradova".

"U jučerašnjem napadu neprijateljski su zrakoplovi bombardirali selo Zobu blizu Falluje pri čemu je poginulo više od trideset žena, djece i mladih, pod izgovorom da imaju informacije prema kojima se ondje nalaze al-Zarqawijevi pristalice, a zatim su izvijestili kako su oni pobjegli. To znači da na isti način, odnosno pod istim izgovorom mogu bombardirati i druge naše gradove i sela", rekao je al-Samarrai u petak tijekom velike molitve u džamiji Um al-Qora u Bagdadu.

"Kad biste imali informacije o mjestu na kojemu se nalazi al-Zarqawi i njegovi pristalice, zar ih ne biste pokušali uhititi?", zapitao se šeik, aludirajući na američke vojne snage.

Prema podacima iračkog ministarstva zdravstva u noćašnjim zračnim napadima na selo Zobu i jednu četvrt Falluje poginule su 44 osobe, a 27 ih je ozlijeđeno. U priopćenju američke vojske navodi se da je napad izveden "uz dopuštenje iračkog premijera Iyada Allawija", te da se sumnja da su "teroristi koji su bili cilj napada, nedavno počinili niz bombaških napada i drugih terorističkih akcija diljem Iraka".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙