FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi incident slovenske policije u Savudrijskoj vali

SAVUDRIJA,9. rujna(Hina) - Savudrijskog ribara Davida Bajoka, vlasnikaribarske brodice "Joni", dok je jutros oko 8,45 sati ribario na miljui pol južnije od crte razgraničenja u Savudrijskoj vali, unutarhrvatskih teritorijalnih voda, zaustavila je slovenska policija.
SAVUDRIJA,9. rujna(Hina) - Savudrijskog ribara Davida Bajoka, vlasnika ribarske brodice "Joni", dok je jutros oko 8,45 sati ribario na milju i pol južnije od crte razgraničenja u Savudrijskoj vali, unutar hrvatskih teritorijalnih voda, zaustavila je slovenska policija.

Nakon dolaska slovenskog policijskog čamca ubrzo je pristigao i brod sa slovenskim novinarima, izvijestio je rano popodne novinare ribar Bajok, po dolasku u Savudriju.

Hrvatski ribar također je rekao da je slovenski patrolni čamac doplovio do njegove ribarske brodice, te da su slovenski policajci kazali da se nalazi u slovenskim teritorijalnim vodama i da će ga prijaviti ako odmah ne napusti to mjesto.

Ribar Bajok nakon toga okrenuo je brod u smjeru savudrijske luke a istodobno je telefonom obavijestio umašku policiju, čiji je patrolni čamac odmah stigao na mjesto događaja.

Hrvatski policajci kazali su mu kako se može vratiti na poziciju s kojeg su ga udaljili slovenski policajci, i da može nastaviti ribariti.

Slovenski patrolni čamac i dalje je ostao u blizini tog mjesta, te je promatrao što se događa, da bi nakon 13 sati zaplovio prema svojoj matičnoj luci u Sloveniji, rekao je ribar Bajok.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun u telefonskoj izjavi novinarima naglasio je kako je sredina Piranskog zaljeva, odnosno Savudrijske vale, crta razgraničenja i da nema smisla podizati tenzije oko toga.

"Dok se ne postigne politički konsenzus i dogovor između Hrvatske i Slovenije, hrvatska policija djelovat će i funkcionirati sukladno dogovorima i sporazumima postignutim i potpisanim sa slovenskom policijom", kazao je Mehun.

Istaknuo je da je savudrijski ribar David Bajok ribario s hrvatske strane crte razgraničenja u Savudrijskoj vali.

Glasnogovornik MUP-a rekao je da hrvatska policija neće i ne želi ulaziti u politizaciju ovog pitanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙