FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: Koncert Zagrebačkih solista

VARAŽDIN, , 20. rujna 2004. (Hina) - Ansambl Zagrebački solistivečeras je održao koncert u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskogaHrvatskog narodnog kazališta, u okviru 34. Varaždinskih baroknihvečeri.
VARAŽDIN, , 20. rujna 2004. (Hina) - Ansambl Zagrebački solisti večeras je održao koncert u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskoga Hrvatskog narodnog kazališta, u okviru 34. Varaždinskih baroknih večeri.

Kao solisti su nastupili Vladimir Krpan, Katarina Krpan, Kristina Madžarac, Ivana Godec i drugi.

Na večerašnjem programu su bila djela Johanna Sebastiana Bacha (1685. -1750.) - Koncerti za jedan, dva, tri i četiri klavira.

Ansambl Zagrebački solisti osnovan je 1953. godine u okviru Radio-televizije Zagreb pod umjetničkim vodstvom violončelista i dirigenta Antonia Janigra. Svojim umjetničkim radom su kao komorni orkestar stekli svjetski ugled.

Svi članovi Ansambla diplomirali su na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, a dosad su održali više od 3000 koncerata na svim kontinentima u poznatim svjetskom koncertnim dvoranama. Golemi repertoar Zagrebačkih solista sadrži barokna, klasična, romantična i suvremena djela, a posebnu pozornost posvećuju stvaralaštvu hrvatskih autora, kako iz minulih razdoblja, tako i suvremenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙