FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku počeo Festival komorne glazbe "Julian Rachlin i prijatelji"

DUBROVNIK, 5. rujna 2004. (Hina) - Večerašnjim koncertom u Kneževomdvoru u Dubrovniku je počeo Drugi festival komorne glazbe "JulianRachlin i prijatelji" na kojem nastupaju poznata svjetska imenaklasične glazbe.
DUBROVNIK, 5. rujna 2004. (Hina) - Večerašnjim koncertom u Kneževom dvoru u Dubrovniku je počeo Drugi festival komorne glazbe "Julian Rachlin i prijatelji" na kojem nastupaju poznata svjetska imena klasične glazbe.

Na večerašnjem prvom koncertu izvedene su skladbe Johanna Sebastiana Bacha, Josepha Haydna i Johanna Christiana Bacha.

Program je otvoren 2. koncertom za violinu i orkestar J. S. Bacha, a izveli su ga Julian Rachlin i Komorni orkestar Bavarskoga radija.

Uslijedio je Koncert za čelo i orkestar J. Haydna koji je uz isti orkestar izveo Mischa Maisky te Simfonija br. 46 u h-duru istog skladatelja.

Koncert je zatvorila Simfonija Concertante J.C. Bacha.

Program Festivala nastavit će se sutra koncertnom matinejom "Na poklon Gradu" u Isusovačkoj crkvi na kojoj će uz pratnju Komornog orkestra Bavarskoga radija Julian Rachlin i Janine Jansen izvesti dva Mozartova violinska koncerta.

Zatim će biti upriličena promocija najnovijeg CD izdanja Julijana Rachlina, a sudionike Festivala primit će i gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙