FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert Slovenskog zbora i Filharmonije u Varaždinu

VARAŽDIN, 18. rujna 2004. (Hina) - Slovenski komorni zbor i orkestarSlovenske filharmonije održali su večeras, u okviru 34. Varaždinskihbaroknih večeri, koncert u varaždinskoj katedrali.
VARAŽDIN, 18. rujna 2004. (Hina) - Slovenski komorni zbor i orkestar Slovenske filharmonije održali su večeras, u okviru 34. Varaždinskih baroknih večeri, koncert u varaždinskoj katedrali.

Koncertom je ravnao maestro Vladimir Kranjčević, a kao solisti nastupili su Philippa Hyde - sopran, Rebeka Radovan - sopran, te Matjaž Stopinšek - tenor i Jože Vidic - bas. Koncertni majstor je bio Miran Kolbl.

Na večerašnjem programu bilo je djelo Georga Friedricha Handla proširena pastoralna oda "Radost, sjeta i umjerenost".

Philippa Hyde predavač je na Royal Northern College of Music, a od 1995. redovna je solistica u opernoj kući Hyperion. Također često nastupa po koncertnim dvoranama i katedralama Londona i cijelog Ujedinjenog Kraljevstva.

Slovenski komorni zbor utemeljen je 1991. godine. Izvodi djela svih stilova, a najčešće djela XX. stoljeća. Zbor je od 2000. samostalno tijelo pri Slovenskoj filharmoniji, a od utemeljenja vodi ga dirigent i muzikolog Mirko Cuderman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙