FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatar- ponovna odgoda početka suđenja za šverc robe

ZLATAR, 20. rujna 2004. (Hina) - Na zlatarskom Županijskom sudu danasje ponovno odgođen početak suđenja za šverc robe iz Slovenije,vrijedne više od milijun kuna.
ZLATAR, 20. rujna 2004. (Hina) - Na zlatarskom Županijskom sudu danas je ponovno odgođen početak suđenja za šverc robe iz Slovenije, vrijedne više od milijun kuna.

Prvookrivljeni zagrebački poduzetnik Božo Berišić, prema tvrdnji njegova branitelja Mirka Batarela, u nedjelju popodne slomio je nogu pa nije mogao doći na raspravu.

Kako je istaknuo predsjednik Sudskog vijeća, sudac Tomislav Ivanda, ovo je već četvrti put da se odgađa početak rasprave, dva puta zbog bolesti četvrtookrivljenog slovenskog vozača Antuna Krumpaka, a i dvaput zbog Berišićeve spriječenosti.

Zato je sud naložio odvjetniku Batarelu da im do četvrtka dostavi medicinsku dokumentaciju koja potvrđuje opravdanost nedolaska na suđenje njegova branjenika.

U protivnom će Božu Berišića na sljedeću raspravu 2. prosinca dovesti policija.

Berišića se tereti da je poticao na zloporabu položaja i ovlasti suoptužene bivše granične policajce Borisa Pavlekovića i Davora Barišića, koji su navodno 29. ožujka 2001. propustili preko malograničnog prijelaza Klenovec Humski, na kojemu je i nemoguće carinjenje, kamion s robom vrijednom 1.141.061 kunu.

Krumpak je s Berišićem optužen i za izbjegavanje carinskog nadzora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙