FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TURSKA ODGODA USVAJANJA KAZNENOG ZAKONIKA ZABRINULA EU

BRUXELLES, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Turska odgoda usvajanjanovog kaznenog zakonika, zbog pokušaja ponovnog uvođenja preljuba kaokaznenog prekršaja, zabrinjava Europsku uniju i mogla bizakomplicirati napore Ankare da se pridruži toj integraciji, rekao jeu petak glasnogovornik Europske komisije.
BRUXELLES, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Turska odgoda usvajanja novog kaznenog zakonika, zbog pokušaja ponovnog uvođenja preljuba kao kaznenog prekršaja, zabrinjava Europsku uniju i mogla bi zakomplicirati napore Ankare da se pridruži toj integraciji, rekao je u petak glasnogovornik Europske komisije.

"Sa zabrinutošću smo primili informaciju o odgodi usvajanja ovog zakonika u turskom parlamentu i shvatili smo da je do toga došlo zbog pokušaja ... ponovnog uvođenja preljuba kao kaznenog prekršaja", izjavio je Jean-Christophe Filori pojasnivši da je taj zakonik važan dio reforme.

"Takve odredbe bi svakako izazvale dvojbe glede smjera turske reforme i mogle bi zakomplicirati izglede Turske za ulazak u članstvo EU-a", rekao je Filori.

Europska komisija trebala bi 6. listopada podnijeti izvješće o tome je li Ankara ispunila niz političkih i ekonomskih kriterija na kojima inzistira EU prije otvaranja pregovora s Turskom o ulasku u članstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙