FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15.30 SATI

ZAGREB, 5. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do15.30 sati.
ZAGREB, 5. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15.30 sati.

GORNJI BOGIĆEVCI - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sudjeluje danas u proslavi 70. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) u Gornjim Bogićevcima nedaleko Okučana. Obraćajući se mještanima, Mesić ih je pozvao da se ne bave prošlošću, nego okrenu budućnosti i zajedno rade na ostvarivanju hrvatskih strateških ciljeva. Uz ulazak u Europsku uniju, to se odnosi i na jačanje domaće proizvodnje. "Moramo promijeniti hrvatsku privredu od uvozne u izvoznu, a da bi izvozili moramo proizvoditi. I to je naš veliki zajednički zadatak", rekao je Predsjednik.

RIJEKA - Tri sindikata koja djeluju u riječkoj Luci donijela su odluku da će zbog nezadovoljstva tijekom pregovora o kolektivnom ugovoru s poslodavcem u četvrtak, 9. rujna, u 6,30 sati započeti štrajk u Luci. Predstavnici Samostalnog sindikata zaposlenika riječke luke, Nezavisnog sindikata zaposlenika u riječkoj Luci i Lučkog slobodnog sindikata na današnjoj su konferenciji za novinstvo rekli da su prinuđeni pokrenuti štrajk zbog neuspješnog jednogodišnjeg pregovaranja. Uprava Luke namjerno opstruira pregovore, a osnovna prepreka potpisivanju kolektivnog ugovora je ponuda Uprave da se bruto plaće radnicima povećaju za dva posto, a normativ prosječno za 15 posto, tvrde sindikalci.

ZAGREB - U organizaciji Odbora za zaštitu židovske kulturne baštine zagrebačke Židovske općine i udruge "Gavro Schwartz" ogranak B'nai B'ritha za Hrvatsku, danas je u Židovskoj općini organiziran Otvoreni dan židovske baštine i kulture. Po riječima predsjednika udruge "Gavro Schwartz" ogranka B'nai B'ritha za Hrvatsku Dragana Šterna, danas se u 27 europskih zemalja otvaraju vrata židovske baštine. Cilj je Otvorenog dana židovske baštine da se javnost upozna s kulturnom baštinom Židova u svim sredinama u kojima su živjeli, istaknuo je predsjednik zagrebačke Židovske općine Ognjen Kraus dodajući da je velik dio materijalne baštine europskih Židova uništen u doba Holokausta.

ČAKOVEC - Tijekom vikenda u Hrvatsku je preko najprometnijih graničnih prijelaza u Međimurskoj županiji ušlo 25.948 stranih turista, što je upola manje u odnosu na prošli vikend. Po podacima Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave međimurske, preko granice u Goričanu, Murskom Središću i Trnovcu našu zemlju je napustilo 22.676 stranaca.

ZAGREB - Na glavnim cestovnim pravcima u zemlji promet je srednje jakosti do pojačan, izvijestio je Hrvatski autoklub. Do 18 sati privremeno se, zbog Europskog prvenstva mažoretkinja, zatvara dionica Lučko-Rakov Potok-Jastrebarsko-Draganić-Karlovac u centru Jastrebarskog, od križanja s Ulicom Bana Josipa Jelačića do križanja sa Zagrebačkom ulicom. Na snazi je privremeni obilazak lokalnim cestama. Izvanredni radovi na dionici autoceste A1 Zagreb-Split između Otočca i Gospića, u tunelu Brezik, zatvorili su vozni trak pa prema Splitu promet ide preticajnim trakom uz ograničenu brzinu od 40 kilometara na sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙