FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 5. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do21 sat
ZAGREB, 5. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

GORNJI BOGIĆEVCI - Za posjeta Gornjim Bogićevcima predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je kako mu je teško komentirati izjavu bivšeg slovenskog predsjednika Milana Kučana o tome da je pokojni hrvatski predsjednik Franjo Tuđman navodno htio Sloveniji iznajmiti Savudriju, jer takvom razgovoru nije bio prisutan. O mogućnostima da ga HDZ podrži na predsjedničkim izborima Mesić je kazao kako misli da bi HDZ-u bilo teško podržati bilo kojeg kandidata osim svojega, ali da je i "moguće je da procijene kako nije dobro za razvoj demokracije sva jaja staviti u jednu košaru, pa kažu: glasajte prema svojoj savjesti".

ZAGREB - Predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader danas je na zamolbu hrvatskih novinara, komentirajući medijske reakcije u Austriji na Vladinu odluku o otkupu zemljišta na Bleiburgu oko spomenika bleiburškim žrtvama, izjavio da se po onome što je pročitao očito radi o nesporazumu. "Austrijski mediji nisu dobro razumjeli Vladinu odluku", rekao je Sanader novinarima na današnjem skupu "Ljeto na Jarunu s HDZ-om". Podsjetio je da je Vlada Klubu povratnika dodijelila novac za otkup zemljišta u Bleiburgu koje će se urediti uz sadašnje, a spomen-ploča postaviti na vidljivije mjesto.

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao je danas okupljenima na skupu "Ljeto na Jarunu s HDZ-om" kako poručuje onima koji brinu što će HDZ napraviti na predsjedničkim i lokalnim izborima da je HDZ uvijek znao pravi odgovor i da će ga hrvatska javnost čuti kada za to dođe vrijeme. Vrlo skoro će HDZ reći kako će se ponašati i tko će biti njegov kandidat na predsjedničkim izborima, najavio je Sanader.

LUDBREG - Apostolski nuncij u Hrvatskoj msgr. Francisco Javier Lozano, predvodio je danas svečano euharistijsko slavlje pred više tisuća vjernika u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Lozano je pozvao vjernike da "prodube i učvrste svoju vjeru iskustvom u Božjoj blizini". Euharistijsko slavlje održano je u zavjetnoj kapelici Hrvatskog sabora. Obraćajući se nunciju i nazočnom mnoštvu predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je istaknuo kako je još 1940. godine gradnju kapele pokrenuo zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac. Zahvaljujući uzvanicima i vjerničkom mnoštvu varaždinski biskup Marko Culej je pozvao Hrvatski sabor da ukine zakon koji omogućuje ubojstva nerođene djece.

ZAGREB - Požar kod Ninskih Stanova, koji je izbio danas poslijepodne i zbog jake bure rasplamsao se i približio naseljenim područjima oko Nina i šumi prema Šepurinama, lokaliziran je u 17,20 sati - izvijestio je Državni centar za obavješćivanje. U 18,15 sati Državni centar za obavješćivanje primio je obavijest o požaru na području Vodnjan-Gajama na području Istarske županije, gdje gori trava i nisko raslinje. Za područje Zadarske županije u 16,55 sati primljena je dojava o još jednom požaru i to na području Smokovića kojeg gase vatrogasci, uz povremenu pomoć tri kanadera. Aktivni su još i požari u Šibensko-kninskoj županiji na području Miljevaca i Mratova kod Drniša, kao i požar u Splitsko-dalmatinskoj županiji na području Vrlika-Koljni-Modraši.

POŽEGA - Na prijevremene izvanredne izbore za 19 vijećnika u požeškome Gradskome vijeću do 16 sati na birališta je izišlo 7269 ili 29,38 birača, doznaje se u Izbornom povjerenstvu. Od sedam do 19 sati za 24.738 birača otvoreno je 48 birališta, a za izbore je prijavljeno osam stranaka i dvije koalicije. Izbore prate i promatrači GONG-a.

PRIMORSKI DOLAC - Na lokalne izbore u Primorskom Dolcu u Kaštelanskoj Zagori do 16 sati glasovala su 153 birača ili 22 posto od 706 upisanih, izvijestio je predsjednik Izbornog povjerenstva Ante Parčina. Izbori, na kojima se natječu dvije izborne liste, HDZ-ova i HSS-ova, protječu mirno, a prvi neslužbeni rezultati trebali bi biti objavljeni večeras oko 21 sat.

GUDOVAC - Na 12. međunarodnom stočarskom, gospodarskom i obrtničkom sajmu u Gudovcu pokraj Bjelovara, najvećem poljoprivrednom sajmu u zemlji, trećega, završnog dana, proglašene su krave šampionke. Ove su godine prvi put proglašene dvije šampionke: u simentalskoj pasmini krava Golda uzgajivača Ivana Carevića iz Svetog Ivana Žabna, a u holstein-friesianskoj pasmini krava Dumeco vlasnika Marijana Hartmana također iz Svetog Ivana Žabna. Krave je odabralo međunarodno stručno povjerenstvo, a vlasnike šampionka sponzor sajma Mliječna industrija "Lura" nagradila je s po 4000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙