FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: SUKOBI U DARFURU OMETAJU PRISTUP IZBJEGLICAMA

KARTUM, 20. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Zbog sukoba sudanske vojske ipobunjenika u Darfuru humanitarnim je organizacijama onemogućenpristup do više od milijun prognanika, objavili su u ponedjeljakUjedinjeni narodi.
KARTUM, 20. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Zbog sukoba sudanske vojske i pobunjenika u Darfuru humanitarnim je organizacijama onemogućen pristup do više od milijun prognanika, objavili su u ponedjeljak Ujedinjeni narodi.

"Zbog sukoba... jedan međuagencijski tim nije mogao procijeniti stanje u ruralnim područjima Tawille", kaže se u priopćenju i dodaje da je riječ o borbama u pokrajini Sjevernome Darfuru, sedamdesetak kilometara zapadno od glavnoga grada pokrajine, El-Fashera.

UN je slične podatke dobio i iz Aillieta, 250 kilometara jugoistočno od glavnoga grada.

U subotu je Vijeće sigurnosti UN-a donijelo rezoluciju kojom Kartumu prijeti gospodarskim sankcijama ne zaustavi li nasilje u Darfuru koje službeni Washington naziva genocidom.

Prema podacima UN-a koji stanje u Darfuru opisuje kao najtežu svjetsku humanitarnu krizu, zbog sukoba je prognan milijun i pol ljudi, a u susjednom je Čadu 200.000 izbjeglica.

Promatrači iz Afričke unije potvrdili su u zadnja dva mjeseca 20 kršenja travanjskoga prekida vatre, s obiju strana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙