FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUDANSKI MINISTAR TVRDI DA U DARFURU NIJE BILO GENOCIDA

TOKIO, 8. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Sudanski ministar vanjskihposlova Mustafa Osman Ismail u srijedu je rekao kako u pokrajiniDarfur nije bilo ni etničkog čišćenja ni genocida i odbacio procjenuUN o 50 tisuća ubijenih.
TOKIO, 8. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Sudanski ministar vanjskih poslova Mustafa Osman Ismail u srijedu je rekao kako u pokrajini Darfur nije bilo ni etničkog čišćenja ni genocida i odbacio procjenu UN o 50 tisuća ubijenih.

Ismail je rekao kako je u Darfuru, u kojem se pobunjenici bore protiv provladinih arapskih milicija, riječ o plemenskom sukobu u kojem je od početka pobune u veljači 2003. poginulo najviše 5 tisuća ljudi.

"Sukob u Darfuru je tek plemenski sukob i nije etničko čišćenje", rekao je Ismail na konferenciji za novinare tijekom posjeta Japanu.

Pobunjenici kažu kako vlada potiče miliciju poznatu kao Janjaweedi, na pljačku i paljenje sela u cilju etničkog čićenja, što Kartum opovrgava.

Ismail je rekao kako vlada čini sve što može kako bi razoružala Janjaweede, ali i dodao kako se sukob neće moći riješiti ako se ne razoružaju i pobunjenici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙