FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUDANSKI PREGOVORI PREKINUTI DO 14. RUJNA

ABUJA, 10. rujna 2004. (Hina/AFP) - Pregovori između pobunjenika izDarfura i sudanske vlade, blokirani oko pitanja razoružanja isigurnosti, prekinuti su do 14. rujna, rekao je u petak glasnogovornikAfričke unije Assane Ba.
ABUJA, 10. rujna 2004. (Hina/AFP) - Pregovori između pobunjenika iz Darfura i sudanske vlade, blokirani oko pitanja razoružanja i sigurnosti, prekinuti su do 14. rujna, rekao je u petak glasnogovornik Afričke unije Assane Ba.

Nigerijski predsjednik Olusegun Obasanjo, predsjedavajući Afričke unije i pokrovitelj sudanskih pregovora koji su započeli 23. kolovoza u Abuji, trebao bi se sa sukobljenim stranama sastati u utorak, rekao je.

Dodao je da će se konzultacije, unatoč prekidu službenih pregovora, ipak nastaviti.

Glasnogovornik Pokreta za pravdu i jednakost, jednog od dvaju glavnih darfurskih pobunjeničkih pokreta, rekao je da postoji velika razlika u stajalištima između pobunjenika i sudanske vlade, dodajući da je pesimističan u pogledu mogućnosti postizanja sporazuma.

U međuvremenu, guverner države Sjeverni Darfur objavio je u petak da je u njegovoj državi raspoređeno više od 5.000 policajaca, u skladu sa sporazumom koji je vlada u Kartumu sklopila s UN-om.

Prema guverneru, sigurnost u državi sada je najbolja moguća, a humanitarna situacija poboljšava se.

Sudanska vlada obećala je rasporediti 12.000 policajaca u trima darfurskim državama kako bi zaštitila stanovništvo od nasilja provladinih arapskih milicija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙