FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI: LOŠ DAN HRVATSKIH STOLNOTENISAČA

ATENA, 18. rujna (Hina) - Hrvatski stolnotenisači loše su otvorilinastup u pojedinačnoj konkurenciji na XII. ljetnim Paraolimpijskimigrama u Ateni.
ATENA, 18. rujna (Hina) - Hrvatski stolnotenisači loše su otvorili nastup u pojedinačnoj konkurenciji na XII. ljetnim Paraolimpijskim igrama u Ateni.

Četvorica hrvatskih predstavnika upisala su u dvorani Galatsi svaki po dva poraza i jedino Dragan Rakić još uvijek ima izgleda za plasman u drugi krug, dok su Zoran Križanec, Emil Gubica i Ratko Kovačević, bez izgleda za nastavak natjecanja.

Rakić je u skupini D klase 9 (kategorija oštečenja stojećih) izgubio od Japanca Shigekazua Tomioke 0:3, dok je u dramatičnom dvoboju protiv Iranca Behnama Rahbaria izgubio 2:3. U petom setu Iranac je slavio 16:14. U posljednjem dvoboju 52-godišnji Rakić će protiv Amerikanca Tahla Leibovitza tražiti priliku za nastavak natjecanja.

"Bio sam suviše dekoncentriran u presudnim poenima, no još uvijek imam izglede za dalje," kazao je Rakić, koji je na europskom prvenstvu 2003. godine osvojio drugo mjesto.

U istoj klasi (9), ali u skupini E Emil Gubica je izgubio mečeve od Nizozemca Gerbena Lasta 0:3, te Iranca Abbasa Almardania 1:3. Posljednji protivnik bit će mu Čeh Jaroslav Cieslar. Predsjednik Hrvatskog športskog saveza invalida Ratko Kovačević, nadmeće se u skupini A klase 8 i izgubio je susrete od Koreanca Sik Cheona Leea 1:3, te Belgijanca Mathieua Loicqa 1:3. Stojeći paraolimpijci nadmeću se u kategorijama od 6, što su najteža oštećenja, do 10.

Naš jedini predstavnik u kolicima (klasa 5) Zoran Križanec u prvom dvoboju je izgubio od Nijemca Selcuka Cetina 1:3, dok je u drugom susretu u tijesnoj završnici poražen od Koreanca Jung Chang China 2:3. Natjecanja stolnotenisača u kolicima podijeljena su u klase 1 (najteža oštećenja) do 5.

U nedjelju sva četvorica hrvatskih stolnotenisača imaju na rasporedu treće, posljednje susrete po skupinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙