FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VERHEUGEN ZABRINUT ZBOG TURSKE

LEUVEN, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Turska bi trebala usvojitinovi kazneni zakon kako bi pokazala da slijedi vladavinu zakona,izjavio je u petak povjerenik EU za proširenje Guenter Verheugen, uočiizviješća o spremnosti Turske da započne pregovore o pridruživanjuEU.
LEUVEN, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Turska bi trebala usvojiti novi kazneni zakon kako bi pokazala da slijedi vladavinu zakona, izjavio je u petak povjerenik EU za proširenje Guenter Verheugen, uoči izviješća o spremnosti Turske da započne pregovore o pridruživanju EU.

Turska je vlada u četvrtak odgodila reformu kaznenog zakona nakon što je oporba lijevog centra blokirala donošenje zakona o kriminalizaciji preljuba.

"U Turskoj je došlo do zabrinjavajućeg razvoja stanja", rekao je Verheugen novinarima. On je istaknuo da bi bilo puno bolje da je donesen novi kazneni zakon jer je upravo to srž pitanja da li Turska ispunjava uvjete koji bi je svrstali u zemlju s vladavinom zakona.

Verheugen je dodao da će Europska komisija svoju odluku o Turskoj donijeti 6. listopada, kao što je i najavljeno, jer nema nikakvog razloga za odgodu. Diplomati vjeruju da će mišljenje Komisije, usprkos dilemama oko preljuba i mučenja, biti pozitivno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙