FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IMENOVAN ODBOR ZA UTVRĐIVANJE KAMATNIH STOPA

ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Ministar financija Ivan Šukerimenovao je danas Odbor za utvrđivanje kamatnih stopa, stručno tijelokojemu je zadatak da na temelju statističkih podataka dobivenih odHrvatske narodne banke, daje preporuke Vladi za donošenje uredbe ovisini zateznih kamatnih stopa te uredbe o visini najviših stopaugovornih kamata na novčane obveze.
ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Ministar financija Ivan Šuker imenovao je danas Odbor za utvrđivanje kamatnih stopa, stručno tijelo kojemu je zadatak da na temelju statističkih podataka dobivenih od Hrvatske narodne banke, daje preporuke Vladi za donošenje uredbe o visini zateznih kamatnih stopa te uredbe o visini najviših stopa ugovornih kamata na novčane obveze.

U članstvo Odbora, na rok od četiri godine imenovani su Zdenko Prohaska iz Ministarstva financija, Igor Jemrić iz HNB-a, Jasna Borić u ime HGK, Tea Martinčić kao predstavnik HUP-a, Marijan Ćurković ispred Udruženja financijskih institucija HGK, Zoran Bohaček u ime Hrvatske udruge banaka i Gordana Zekanović ispred Hrvatske udruga za zaštitu potrošača.

Odbor će običnom većinom glasova svih članova na prvoj sjednici izabrati predsjednika i njegova zamjenika, izvijestili su iz Ministarstva financija.

Ministar Šuker imenovao je članove Odbora sukladno Zakonu o kamatama, koji je stupio na snagu 20. srpnja 2004. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙