FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

THE BANKER PROGLASIO ZAGREBAČKU BANKU HRVATSKOM BANKOM GODINE

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka banka proglašena je u utoraku Londonu bankom godine u Hrvatskoj po izboru uglednog časopis zabankarstvo i financije The Banker, što je već četvrti puta da je topriznanje dodijeljeno Zagrebačkoj banci.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka banka proglašena je u utorak u Londonu bankom godine u Hrvatskoj po izboru uglednog časopis za bankarstvo i financije The Banker, što je već četvrti puta da je to priznanje dodijeljeno Zagrebačkoj banci.

Stručna komisija The Bankera, jednog od najuglednijih svjetskih financijskih časopisa iz grupacije Financial Times, dodijelila je Banci ovu nagradu ocjenjujući više od 2000 banaka iz 140 zemalja svijeta, procjenjujući niz pokazatelja uspješnosti poslovanja, uključivo i korištenje tehnologije te ocjenu poslovne strategije.

Zagrebačka banka nastavlja svoj niz godina izvrsnih poslovnih rezultata i tržišnog prodora, navodi se u obrazloženju nagrade. Navodi se i da je neto dobit Banke u 2003. narasla za 23 posto, na 729 milijuna kuna, a povrat na kapital je dosegao 16,8 posto.

"U 2003. godini Grupa Zagrebačke banke postigla je izvrsne poslovne rezultate i očuvala svoju dominantnu poziciju u svim segmentima hrvatskog i bosansko-hercegovačkog bankarskog tržišta", kazao je u povodu dodjeljivanja nagrade predsjednik Uprave Banke Franjo Luković.

Zagrebačka banka primila je ovo vrijedno priznanje posljednje četiri godine zaredom.

"Po četvrti put dobivamo nagradu The Bankera kao banka godine, što znači da je prepoznata naša sposobnost očuvanja vodeće tržišne pozicije pružanjem suvremenih usluga i prvoklasnim servisom. To je postignuće svih naših zaposlenika", zaključio je Luković.

The Banker je od svog osnutka 1926. godine jedan od najznačajnijih izvora informacija na svjetskoj financijskoj i bankarskoj sceni. Prepoznatljiv je i po svojoj jedinstvenoj rang listi banaka. Nagrade koje dodjeljuje bankama rezultat su neprestane potrage za najvišim standardima među financijskim institucijama u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙