FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČINJE NAJVEĆI REGIONALNI BURZOVNI SKUP

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Hina- Financijski servis

POČINJE NAJVEĆI REGIONALNI BURZOVNI SKUP

Poslijepodnevnim sastankom Izvršnog odbora započela je 10. godišnja skupština Federacije Euro-azijskih burzi (FEAS), čiji je domaćin Zagrebačka burza, član i jedan od osnivača Federacije, doznaje se sa Zagrebačke burze.

Godišnja skupština i prateća informatička konferencija na kojoj se očekuje veliki broj uglednih poslovnih ljudi i najviši predstavnici elitnih međunarodnih financijskih organizacija održava se u Zagrebu te u Novigradu od 16. do 18. rujna.

Na skupštini će se između ostalog raspravljati o aktivnostima FEAS-a u idućoj godini, restrukturiranju Federacije, zajedničkom projektu i suradnji sa Organizacijom za ekonomsku suradnju i razvoj na izradi kodeksa "najboljih poslovnih praksi" te o čitavom nizu pitanja važnih za daljnji razvoj regionalnih burzi.

FEAS čine burze ukupno 25 zemalja euroazijske regije, a uz Zagrebačku, članice ove Federacije su, primjerice burze Rumunjske, Bugarske, Makedonije i Turske te još 20 zemalja od Bliskog istoka pa sve do daleke istočne Azije.

Na ovogodišnjoj se skupštini očekuje i primanje u članstvo četiriju novih članica, tj. burzi iz Abu Dabija, Beograda, Sarajeva i Banja Luke.

Tijekom skupa održat će se i informatička konferencija na kojoj će vodeći informatičke tvrtke iz područja burzovnih i financijskih servisa, poput Hewlett Packarda, Computershare i talijanskog SIA S.p.A. prezentirati strateške aspekte potrebe za regionalnom kooperacijom i integracijom radi osiguranja likvidnosti i financiranja lokalnih i regionalnih gospodarskih aktivnosti. Predstaviti će također i potencijalne prednosti tehničke integracije radi reduciranja rizika i upravljanja rizikom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙