FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STANOVNICI NEW YORKA BJEŽE PRED REPUBLIKANSKOM KONVENCIJOM

NEW YORK, 23. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Tisuće Newyorčana idućegće tjedna ostati raditi kod kuće ili će napustiti grad kako biizbjegli republikansku konvenciju i najstrože mjere sigurnosti upovijesti američkih političkih skupova.
NEW YORK, 23. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Tisuće Newyorčana idućeg će tjedna ostati raditi kod kuće ili će napustiti grad kako bi izbjegli republikansku konvenciju i najstrože mjere sigurnosti u povijesti američkih političkih skupova.

Uspomene na napade 11. rujna 2001. još su svježe pa će mnogi radije izbjeći zatvaranja ulica, prometne gužve i policijske pretrage koje su gradske vlasti najavile kako bi osigurale Madison Square Garden u kojem će se od 30. kolovoza do 2. rujna održavati konvencija.

Mnoge tvrtke u blizini dvorane u središnjem Manhattanu radnicima su preporučile da cijeli tjedan rade kod kuće.

Neki stanovnici Manhattana pokušali su i zaraditi na konvenciji iznajmljivanjem svojih malih stanova delegatima iz drugih dijelova zemlje. "Ne morate biti republikanac da biste živjeli poput jednog od njih!", poručuje se u oglasu u kojemu se za stan traži 6.000 dolara za tjedan dana, očito u uvjerenju da republikancima novca ne nedostaje.

Gradski dužnosnici očekuju da će konvencija privući 50.000 posjetitelja, a osiguravat će je 20.000 policajaca i drugih čuvara, prosječno jedan na 2,5 posjetitelja.

Osiguranje konvencije stajat će 76 milijuna američkih dolara. Grad će platiti oko 26 milijuna, a Kongres 50 milijuna.

"Pripremamo se za teroriste, no mislimo da će glavni problem biti anarhisti", rekao je jedan policijski dužnosnik. "Teroristi obično ne napadaju kada smo spremni za njih", rekao je.

Američki predsjednik George W. Bush bit će na konvenciji formalno imenovan republikanskim kandidatom za predsjedničke izbore 2. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙