FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA DOMAĆIN SKUPA EUROAZIJSKIH BURZI

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Federacija Euro-azijskih burzi (FEAS)održat će u Novigradu od 16. do 18. rujna ove godine svoju 10.godišnju skupštinu, izvijestili su danas sa Zagrebačke burze koja jedomaćin ovog međunarodnog financijskog skupa.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Federacija Euro-azijskih burzi (FEAS) održat će u Novigradu od 16. do 18. rujna ove godine svoju 10. godišnju skupštinu, izvijestili su danas sa Zagrebačke burze koja je domaćin ovog međunarodnog financijskog skupa.

FEAS čine burze ukupno 25 zemalja euroazijske regije, pa su uz Zagrebačku, članice ove Federacije, primjerice burze Rumunjske, Bugarske, Makedonije i Turske te još 20 zemalja od Bliskog istoka do istočne Azije.

Na ovogodišnjoj se skupštini očekuje i primanje u članstvo četiriju novih članica - burzi iz Abu Dabija, Beograda, Sarajeva i Banja Luke, a među ostalim, tijekom skupštine raspravljat će se o aktivnostima FEAS-a u idućoj godini, tehnološkoj razmjeni među burzama, zajedničkom projektu i suradnji s OECD-om na izradi kodeksa najboljih poslovnih praksi i sl.

Tijekom ovogodišnjeg skupa održat će se i zajednička IT konferencija dviju najvećih regionalnih burzovnih udruga - Federacije Euro-Azijskih burzi i Federacije Europskih tržišta vrijednosnih papira (FESE).

Na toj će informatičkoj konferenciji biti predstavljeni aspekti regionalne suradnje i integracije radi osiguranja likvidnosti i financiranja lokalnih i regionalnih gospodarskih aktivnosti, kao i potencijalne prednosti tehničke integracije radi smanjivanja rizika i upravljanja rizicima u poslovanju.

Sa Zagrebačke burze ističu kako očekuju velik broj sudionika, prvenstveno poslovnih ljudi i predstavnika značajnih međunarodnih financijskih organizacija, a očekuje se i sudjelovanje predstavnika hrvatske Vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙