FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PALESTINSKI ZATOČENICI PREKINULI ŠTRAJK GLAĐU

BETLEHEM, 2. rujna 2004. (Hina/AFP) - Štrajk glađu palestinskihzatvorenika u Izraelu koji je počeo 15. kolovoza, prekinut je učetvrtak u svim zatvorima, priopćila je Palestinska samouprava.
BETLEHEM, 2. rujna 2004. (Hina/AFP) - Štrajk glađu palestinskih zatvorenika u Izraelu koji je počeo 15. kolovoza, prekinut je u četvrtak u svim zatvorima, priopćila je Palestinska samouprava.

"Svi su zatočenici prekinuli štrajk glađu, osim Marwana Barghutija kojemu je danas produžen boravak u samici", izjavio je ministar za zatvorenike Hicham Abdelrazzek na konferenciji za tisak u Gazi.

Marwan Barghuti, vođa pokreta Fatah na Zapadnoj obali, izdržava pet doživotnih zatvorskih kazna. Njegovo je zatočenje u samici sud u Beershebi, na kojemu se pojavio devetnaestog dana štrajka glađu, produžio za godinu dana, kako navode odvjetnici.

Palestinski je ministar priopćio da su štrajkaši ponovno počeli uzimati hranu pošto je uprava zatvora obećala da će ispuniti dio zahtjeva koje su iznijeli zatvorenici.

Glađu je trinaest dana štrajkala gotovo polovica od oko 8.000 Palestinaca u izraelskim zatvorima, koji je zatim prekinut u nekim zatvorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙