FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: konsenzusom do zakona o braniteljima

ZAGREB,16. rujna 2004.(Hina) - HSP-ov saborski Klub zastupnika pozvaoje danas Vladu da u prvom čitanju podrži njegov prijedlog zakona opravima hrvatskih branitelja, te da se nakon toga konsenzusom izradizajednički zakon po mjeri branitelja koji bi se počeo primjenjivatiod 1. siječnja 2005.
ZAGREB,16. rujna 2004.(Hina) - HSP-ov saborski Klub zastupnika pozvao je danas Vladu da u prvom čitanju podrži njegov prijedlog zakona o pravima hrvatskih branitelja, te da se nakon toga konsenzusom izradi zajednički zakon po mjeri branitelja koji bi se počeo primjenjivati od 1. siječnja 2005.

Previše se pozornosti posvećuje nepostojećem zakonu (Vlade) koji ima tek konture, sve se svelo na to koliko će branitelja biti, rekao je Ante Đapić na konferenciji za novinare.

I jedan od autora HSP-ova prijedloga, koji je u proceduru poslan u lipnju, Pero Kovačević, kazao je da se kod izrade zakona o braniteljima polazi od krive teze da ih je bilo 600 tisuća.

Još 1999. spominjala se brojka od 387 tisuća branitelja, rekao je Kovačević, a Đapić dometnuo kako bi se, da ih je uistinu bilo 600 tisuća, "mogli poredati od Zagreba do Iraka".

Kovačević se čudi i procjeni da će za provedbu zakona trebati 3,4 milijarde kuna i drži da će biti dovoljno 2,8 milijardi.

Ustvrdio je da je HSP "zatrpan" pozivima branitelja i članova njihovih obitelji koji se, kaže, boje da će ih Vlada izigrati i da ove godine zakon neće biti donesen.

Govoreći o odluci Haaškog suda o nepuštanju na privremenu slobodu generala Ivana Čermaka i Mladena Markača, Đapić je poručio kako od premijera Ive Sanadera očekuje da osobno otputuje u Haag i razgovara s predsjednikom Suda, a od Vlade da se okrene Vijeću sigurnosti UN-a.

Vrijeme je da se politički zaoštri stvar, kazao je Đapić, ne dovodeći u pitanje daljnu suradnju s Haagom.

HSP-ovci su novinarima podastrijeli detaljnu socio-psihološku analizu jučerašnje upadice Damira Kajina, kojom je regairao na zastupnički upit HSP-ovca Miroslava Rožića.

U analizi Slavena Letica izražava se čuđenje što je upadica došla od IDS-ovca i ocjenjuje da riječi "Šuti tele jedno, konju, idiote, j... te Bog ludi" otkrivaju jasne naznake govora mržnje itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙