FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UMRO JOHNNY RAMONE

LOS ANGELES, 16. rujna 2004. (Hina) - Johnny Ramone, gitarist isuosnivač legendarnog punk benda "The Ramones", umro je u srijedunavečer nakon petogodišnje borbe s rakom prostate.
LOS ANGELES, 16. rujna 2004. (Hina) - Johnny Ramone, gitarist i suosnivač legendarnog punk benda "The Ramones", umro je u srijedu navečer nakon petogodišnje borbe s rakom prostate.

Ramone (55), pravim imenom John Cummings, umro je u snu u svom domu u Los Anglesu, okružen članovima obitelji, objavio je njegov publicist.

Johnny je bio jedan od četvorice osnivača legendarnih "Ramonesa" 1974. godine. Pjevač Joey Ramone umro je 2001. od raka limfnih žlijedza, basist Dee Dee Ramone umro je sljedeće godine od prekomjerne količine droge. Nakon Johnnyjeve smrti jedini živući član originalne postave benda je bubnjar Tommy Ramone.

Ramonesi su svjetsku slavu stekli 70-ih godina svojim minimalistčkim, neispoliranim dvominutnim punk-rock pjesmama, a sam je Johnny Ramone znao izjaviti da čak nakon 20 godina karijere "još uvijek sviraju najbrže od svih rock and roll bandova" na svijetu.

Od 1974. do 1996. godine, Ramonesi su snimili 26 studijskih i živih albuma. Održali su i spektakularan koncert u punoj ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova 1990. godine. Drugi put su u Zagrebu gostovali četiri godine kasnije u maloj dvorani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙