FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZNOS 3. TRANŠE OBVEZNICA RHMF-O-142A POVEĆAN NA 300 MLN EURA

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Hina- Financijski servis

IZNOS 3. TRANŠE OBVEZNICA RHMF-O-142A POVEĆAN NA 300 MLN EURA

Zbog velikog interesa tržišta za upis treće tranše državnih obveznica koje na naplatu dospijevaju 2014. godine (RHMF-O-142A), izdavatelj obveznica - Ministarstvo financija, odlučilo je povećati iznos izdanja sa 250 milijuna na 300 milijuna eura.

Stoji to u današnjoj obavijesti koju je investitorima upućena iz Zagrebačke banke, koja je zajedno sa Privrednom bankom Zagreb (PBZ) i Raiffeisenbank Austrijom (RBA) vodeći agent i pokrovitelj ovog izdanja koje bi trebalo biti emitirano 20. rujna.

U današnjoj je obavijesti promijenjeno i vrijeme utvrđivanja cijene izdanja, i to sa 11 na 15 sati 16. rujna ove godine, zbog čega je i vrijeme zatvaranja knjige upisa pomaknuto na 16,30 sati istog dana.

Tri su banke 10. rujna objavile poziv investitorima za upis treće tranše državnih obveznica RHMF-O-142A, u kojem je stajalo da će izdanje biti vrijedno 250 milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti.

Tada je utvrđeno da će knjiga upisa biti otvorena u ponedjeljak, 13. rujna, a cijena izdanja odredit će se na dan zatvaranja knjige upisa, odnosno u četvrtak, 16. rujna.

U pozivu se napominje i da će izdanje i upis tih obveznica biti provedeno samo pod uvjetom da hrvatska Vlada najkasnije do 17. rujna donese Odluku o izdavanju treće tranše.

Prva tranša ovog izdanja državnih obveznica, vrijedna 200 milijuna eura, emitirana je u veljači ove godine, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 5,5 posto te s dospijećem 10. veljače 2014.

Druga tranša uvrštena je u Službeno tržište Zagrebačke burze 24. ožujka ove godine, a radilo se o izdanju vrijednom 150 milijuna eura.

Trećom tranšom tog do sada najdugoročnijeg državnog vrijednosnog papira, vrijednost izdanja državne obveznice RHMF-O-142A porasla bi na 650 milijuna eura, što je najveće izdanje državnih obveznica do sada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙