FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POZIV ZA UPIS TREĆE TRANŠE DRŽAVNIH OBVEZNICA RHMF-O-142A

ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Hina- Financijski servis

POZIV ZA UPIS TREĆE TRANŠE DRŽAVNIH OBVEZNICA RHMF-O-142A

Privredna banka Zagreb (PBZ), Raiffeisenbank Austria (RBA) i Zagrebačka banka (ZABA) objavili su danas poziv investitorima za upis treće tranše državnih obveznica, izdavatelja Ministarstva financija, koje na naplatu dospijevaju 2014. godine, i to u iznosu od 250 milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti.

Kako stoji u pozivu triju banaka koje su vodeći agenti i pokrovitelji izdanja, knjiga upisa bit će otvorena u ponedjeljak, 13. rujna, a cijena izdanja odredit će se na dan zatvaranja knjige upisa, odnosno u četvrtak, 16. rujna. Obveznice bi trebale biti izdane u ponedjeljak, 20. rujna.

U pozivu se napominje da će izdanje i upis tih obveznica biti provedeno samo pod uvjetom da hrvatska Vlada najkasnije do 17. rujna donese Odluku o izdavanju treće tranše.

Prva tranša ovog izdanja državnih obveznica, vrijedna 200 milijuna eura, emitirana je u veljači ove godine, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 5,5 posto te s dospijećem 10. veljače 2014.

Druga tranša uvrštena je u Službeno tržište Zagrebačke burze 24. ožujka ove godine, a radilo se o izdanju vrijednom 150 milijuna eura.

Trećom tranšom tog do sada najdugoročnijeg državnog vrijednosnog papira, vrijednost izdanja državne obveznice RHMF-O-142A porasla bi na 600 milijuna eura, što je najveće izdanje državnih obveznica do sada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙