FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIHVAĆENA PROGRAMSKA USMJERENJA HTV-A I HR-A

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a prihvatilo jedanas nova programska usmjerenja Hrvatske televizije (HTV) i Hrvatskogradija (HR) kojima bi se, kako je istaknuto, trebali približitipublici i suprotstaviti sve jačoj konkurenciji.
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a prihvatilo je danas nova programska usmjerenja Hrvatske televizije (HTV) i Hrvatskog radija (HR) kojima bi se, kako je istaknuto, trebali približiti publici i suprotstaviti sve jačoj konkurenciji.

Najveće novosti najavljene su u televizijskom programu koji će se u narednom razdoblju, po riječima ravnateljice HTV-a Marije Nemčić, po prvi puta morati suprotstaviti dvjema velikim europskim televizijskim kućama. Osim RTL-a, koji je preuzeo treći program nacionalne televizije, nedavno je i prva komercijalna televizija u Hrvatskoj, Nova TV prešla u ruke kompanije CME, vlasnice više tv-postaja u srednjoj i istočnoj Europi.

Predstavljajući programsko usmjerenje po kojem bi HTV trebao raditi do ljeta iduće godine, Nemčić je kazala kako gledatelji mogu očekivati dva kvalitetna programa osmišljena na nov način s puno premijera i novih emisija.

Želja nam je imati moderniju i aktualniju televiziju, s puno programa uživo koji će biti bliži gledateljima, kazala je Nemčić.

Novi projekti i emisije najavljeni su i u informativnom programu koji bi, po riječima glavnog urednika Vladimira Rončevića, trebao postati dinamičniji i ležerniji. Informativni će program biti lišen prevelikog prisustva politike, a smanjit će se i broj protokolarnih vijesti, kazao je Rončević.

Izmjene u radijskom programu u prvom će se redu odnositi na stavljanje slušanijih programa i emisija u kvalitetnije termine kako bi im slušanost bila još veća. Tako će se primjerice nakon najslušanije emisije prvog programa Hrvatskog radija, Jutarnje kronike uvesti emisija koja će analitički obrađivati temu dana. Najavljeno je da će se i već dokazane emisije raditi dinamičnije, s mnoštvom reportaža i javljanja uživo.

Uz programska usmjerenja Programsko vijeće prihvatilo je i izvješće o poslovanju koje im je podnio glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić. Po tom izvješću, HRT već petu godinu zaredom posluje pozitivno, a u prvih šest mjeseci ove godine prihod je za tri posto nadmašio planiran iznos. No, iako prihod raste, a rashodi su manji 1,6 posto u izvješću je naglašeno kako se trend štednje treba nastaviti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙