FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PROGRAMSKO VIJEĆE HRT-A U SRIJEDU O SABORSKIM KRITIKAMA NA RAČUN HRT-A

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a će na sjedniciu srijedu, 15. rujna, kao jednu od prvih točaka raspraviti izvješće ojučerašnjem sastanku vodstava HRT-a i Hrvatskog sabora na kojemu jesaborsko Predsjedništvo uputilo niz primjedbi na način televizijskogpraćenja rada Sabora i njegovih čelnika.
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a će na sjednici u srijedu, 15. rujna, kao jednu od prvih točaka raspraviti izvješće o jučerašnjem sastanku vodstava HRT-a i Hrvatskog sabora na kojemu je saborsko Predsjedništvo uputilo niz primjedbi na način televizijskog praćenja rada Sabora i njegovih čelnika.

Potvrdio je to danas Hini predsjednik Programskog vijeća Zdenko Ljevak nakon sastanka s vodstvom HRT-a, na kojemu je, među ostalim, dogovoreno da se rasprava o sastanku sa saborskim vodstvom uvrsti na dnevni red iduće sjednice Programskog vijeća.

Vijeće će, kaže Ljevak, od Ravnateljstva HRT-a dobiti izvješće o sastanku sa saborskim Predsjedništvom, te će, u skladu sa svojim ovlastima da prati televizijski program, ispitati je li u televizijskom izvještavanju o radu Sabora i njegovih čelnika bilo propusta ili pogrešaka, odnosno je li informativni program HTV-a svoj posao obavio profesionalno i objektivno.

Utvrdi li se da je bilo propusta u izvještavanju, Vijeće može na to ukazati te prigovoriti odgovornim urednicima programa, dok je na njihovim nadređenima da, bude li to potrebno, poduzmu odgovarajuće mjere, pojasnio je Ljevak.

"Određene odgovorne osobe moraju preuzeti odgovornost za posao koji rade jer uz novinarske slobode uvijek ide i odgovornost", dodao je Ljevak.

On smatra kako bi logično bilo da je na jučerašnji sastanak u Saboru bio pozvan barem netko iz Vijeća kako bi o razgovoru Vijeće bilo izravno upoznato i na taj način moglo zauzeti stav.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks jučer je, nakon sastanka, novinare izvijestio da je saborsko Predsjedništvo iznijelo niz prigovora na televizijsko praćenje rada Sabora i njegovih čelnika.

Prigovori su se prije svega odnosili na to da saborski čelnici u programu nemaju isti tretman kao predsjednik države i premijer, te da se tv prilozi često bave senzacionalističkim, umjesto ozbiljnim političkim temama iz saborskih zbivanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙