FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PROGRAMSKO VIJEĆE HRT-A SUTRA O SABORSKIM KRITIKAMA NA RAD HTV-A

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a sutra bitrebalo raspravljati o prošlotjednom sastanku vodstva HRT-a iHrvatskog sabora na kojem je saborsko Predsjedništvo uputilo nizprimjedbi na način televizijskog praćenja rada parlamenta i njegovihčelnika.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a sutra bi trebalo raspravljati o prošlotjednom sastanku vodstva HRT-a i Hrvatskog sabora na kojem je saborsko Predsjedništvo uputilo niz primjedbi na način televizijskog praćenja rada parlamenta i njegovih čelnika.

Predsjednik Programskog vijeća Zdenko Ljevak prošlog je tjedna, najavljujući raspravu o toj temi, kazao da će Vijeće od Ravnateljstva dobiti izvještaj o sastanku sa saborskim Predsjedništvom koji je održan 8. rujna.

Kazao je da će Vijeće, u skladu sa svojim ovlastima da prati televizijski program, ispitati je li u televizijskom izvještavanju o radu Sabora i njegovih čelnika bilo propusta ili pogrešaka, odnosno je li informativni program HTV-a svoj posao obavio profesionalno i objektivno.

Utvrdi li se da je bilo propusta u izvještavanju, Vijeće može na to ukazati te prigovoriti odgovornim urednicima programa, dok je na njihovim nadređenima da, bude li to potrebno, poduzmu odgovarajuće mjere, pojasnio je Ljevak.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks nakon sastanka je izvijestio da su se prigovori prije svega odnosili na to da saborski čelnici u programu nemaju isti tretman kao predsjednik države i premijer, te da se televizijski prilozi često bave senzacionalističkim, umjesto ozbiljnim političkim temama iz saborskih zbivanja.

U priopćenju HRT-a o istom sastanku navodi se da je vodstvo HRT-a priznalo da je bilo "zanatskih propusta" u programu, ali i ustvrdilo kako to ne znači da je u Informativnom programu HTV-a svjesno marginaliziran i omalovažavan rad Sabora i njegova predsjednika.

O sastanku su se oglasili i Vijeće za medije HHO-a te Udruga hrvatskih sudaca, koje su ustvrdile da je sastanak obnovio apsolutno neprihvatljivu praksu izravnog uplitanja političara u uređivanje tv-programa.

Programsko vijeće HRT-a sutra bi trebalo dati mišljenje o programskom usmjerenju HTV-a od rujna ove godine do kraja svibnja iduće, a biti će podneseno i izvješće o poslovanju HRT-a u prvih šest mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙