FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

kolektivni ugovor u Luci Rijeka - potpisivanje vjerojatno u sljedeća dva dana

RIJEKA, 7. rujna(Hina) - Predstavnik Štrajkaškog odbora, sastavljenogod triju sindikata koji djeluju u Luci Rijeka, Roberto Zubčić izjavioje danas da će kolektivni ugovor između sindikata i Uprave Luke Rijekabiti potpisan vjerojatno sutra ili prekosutra, čime prestaju razloziza najavljeni štrajk.
RIJEKA, 7. rujna(Hina) - Predstavnik Štrajkaškog odbora, sastavljenog od triju sindikata koji djeluju u Luci Rijeka, Roberto Zubčić izjavio je danas da će kolektivni ugovor između sindikata i Uprave Luke Rijeka biti potpisan vjerojatno sutra ili prekosutra, čime prestaju razlozi za najavljeni štrajk.

Zubčić je u izjavi za Hinu rekao da se danas pregovaralo o normativima za radnike i visini povećanja plaća. Kazao je kako je dogovoreno da se u novi kolektivni ugovor uvrsti 38 članaka vezanih uz normativ po prijedlogu sindikata, a da se ostalo prepiše iz starog kolektivnog ugovora. Dogovoreno je da se lučkim radnicima plaća poveća za 15 posto. Ostalim radnicima Luke plaća će također biti povećana, a postotci će ovisiti o pojedinom radnom mjestu, o čemu će se još pregovarati, rekao je Zubčić.

Najavio je da će i nakon potpisivanja Kolektivnog ugovora biti nastavljeno sa socijalnim dijalogom sindikata i Uprave. Najavio je da će u trenutku, kada Uprava potpiše dogovoreni kolektivni ugovor, Štrajkaški odbor izvjestiti da se štrajk otkazuje.

Rekao je da se, ako se kolektivni ugovor bude potpisivao u četvrtak, za kada je najavljen štrajk, početak štrajka u 6,30 sati može pomaknuti i za kasnije sate tog dana ako do potpisivanja ipak ne dođe.

Stari kolektivni ugovor Uprava je ukinula 2003. godine nakon čega su počeli pregovori o novome, a oni ni nakon devet mjeseci pregovaranja nisu donijeli rezultate. Osnovni je problem pri tome bila visina povećanja plaća jer je Uprava nudila dva posto, a sindikalisti su tražili 20 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙