FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još jedna optužnica protiv Legije

Srbija i Crna GoraJoš jedna optužnica protiv LegijeBeograd,1.rujna 2004.(Hina) - Okružno javno tužiteljstvo u Beogradupodiglo je optužnicu protiv Milorada (Lukovića) Ulemeka-Legije, kao iprotiv nekoliko članova Jedinice za specijalne operacije (JSO) tebivšeg načelnika beogradske policije Branka Đurića, za četverostrukoubojstvo članova Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali ulistopadu 1999. godine, objavila je u srijedu beogradska agencijaBeta.
Beograd,1.rujna 2004.(Hina) - Okružno javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Milorada (Lukovića) Ulemeka-Legije, kao i protiv nekoliko članova Jedinice za specijalne operacije (JSO) te bivšeg načelnika beogradske policije Branka Đurića, za četverostruko ubojstvo članova Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali u listopadu 1999. godine, objavila je u srijedu beogradska agencija Beta.

Bivši zapovjednik Jednice za specijalne operacije(JSO) , poznate kao "Crvene beretke", Milorad (Luković) Ulemek-Legija prvooptuženi je za atentat na srpskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. godine. Optužnica ga tereti da je planirao, organizirao i rukovodio akcijom atentata na premijera , da je bio organizator zločinačkog udruživanja radi neprijateljske djelatnosti i sudi mu se pred Specijalnim sudom u Beogradu. Suđenje se u ovom procesu, kako je najavljeno, nastavlja idućeg tjedna.

Legija je prvooptuženi i za ubojstvo bivšeg predsjednika Predsjedništva Srbije Ivana Stambolića i za pokušaj

ubojstva lidera SPO Vuka Draškovića 2000. godine u Budvi. Suđenje u objedinjenom procesu za ta dva zločina , takodjer je započelo pred Specijalnim sudom u Beogradu, a nastavak je planiran za konac ovog mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙