FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: MJERE KOJE JE NAJAVIO PUTIN IZAZIVAJU ZABRINUTOST

WASHINGTON, 14. rujna 2004. (Hina/AFP) - Mjere koje je radi jačanjasredišnje vlasti najavio ruski predsjednik Vladimir Putin izazivaju"zabrinutost", izjavio je u utorak američki State Department.
WASHINGTON, 14. rujna 2004. (Hina/AFP) - Mjere koje je radi jačanja središnje vlasti najavio ruski predsjednik Vladimir Putin izazivaju "zabrinutost", izjavio je u utorak američki State Department.

"Te mjere svakako izazivaju zabrinutost", kazao je glasnogovornik američkog ministarstva vanjskih poslova Richard Boucher, dodavši da će se "o tomu razgovarati s Rusima".

Washington želi da Moskva pronađe "pravednu ravnotežu između borbe protiv terorizma i potrebe da se napreduje u demokratskim reformama", dodao je.

Zamjenik američkog državnog tajnika Richard Armitage nazvao je u utorak jačanje vlasti Kremlja koje je najavio Putin "korakom unatrag" što se tiče transparentnosti i demokracije.

"Riječ je o koraku unatrag na putu transparentnosti i demokracije kojim je Rusija trebala krenuti, kako smo se nadali", kazao je Armitage u Rigi, gdje se sastao s latvijskim premijerom Indulisom Emsisom.

Putin je u ponedjeljak izjavio da će "bitno" ojačati središnju vlast u Rusiji, napose nadzor Kremlja nad pokrajinama, kako bi se osiguralo "jedinstvo" zemlje pred terorističkom prijetnjom.

Boucher je usto ponovio da je SAD "solidaran s Rusijom u borbi s terorizmom" i "spreman surađivati" s Moskvom na tom polju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙