FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: NJEMAČKA ŠKOLA "CILJA" PONAJPRIJE NA "GASTARBAJTERE" I STRANCE

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - U Zagrebu je počela s radom osnovnaškola na njemačkom jeziku, koja ističe svoj međunarodni karakter, štoznači da su uz Nijemce, Austrijance i Švicarce dobrodošla i drugadjeca koja govore njemački, bilježi Deutsche Welle objašnjenjeravnatelja Thomasa Debelića.
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - U Zagrebu je počela s radom osnovna škola na njemačkom jeziku, koja ističe svoj međunarodni karakter, što znači da su uz Nijemce, Austrijance i Švicarce dobrodošla i druga djeca koja govore njemački, bilježi Deutsche Welle objašnjenje ravnatelja Thomasa Debelića.

Međunarodna njemačka škola zasnovana je na europskom humanističkom duhu a djelovat će po nastavnom programu njemačke pokrajine Baden-Wuertemberg te obveznim hrvatskim nastavnim sadržajima, kazao je za postaju ravnatelj Thomas Debelić.

Škola je otvorena za svu djecu ali kako se nastava odvija na njemačkom jeziku, Debelić ističe dvije skupine kojima su u prvom redu okrenuti: "To je upravo ta skupina ljudi, povratnika, Hrvata tzv. gastarbajtera a druga velika skupina su Nijemci, Švicarci, Austrijanci, dakle ljudi s njemačkog govornog područja, koji rade u Zagrebu ili na određeni mandat ili čak i dulje vrijeme".

Godišnja školarina iznosi tri tisuće eura ali predviđene su i olakšice: "Možemo primiti samo određeni postotak roditelja koji imaju smanjenu cijenu. Ipak se škola nosi i financira od roditelja. Imamo donacije, sponzore, ali to nije dosta za sve", naglašava Debelić u razgovoru za DW.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙