FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I EUROPSKI PARLAMENT ĆE IZNIJETI STAJALIŠTE O TURSKOJ

STRASBOURG/ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Novi predsjednik Europskogparlamenta Josep Borrell najavio je u utorak u Strasbourgu da će i tainstitucija dati svoje mišljenje o mogućnosti otpočinjanja pregovora očlanstvu s Turskom.
STRASBOURG/ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Novi predsjednik Europskog parlamenta Josep Borrell najavio je u utorak u Strasbourgu da će i ta institucija dati svoje mišljenje o mogućnosti otpočinjanja pregovora o članstvu s Turskom.

"Bilo bi nezamislivo da šutimo o pitanju, koje bez obzira koliko proces bude trajao, ne može biti zaključeno bez suglasnosti parlamenta", rekao je Borrell u svom uvodnom obraćanju zastupnicima Europskog parlamenta, koji su se okupili na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.

"Kakvu god odluku donijeli, naša je odgovornost da pokažemo muslimanskom svijetu da ne zatvaramo naše granice i da ne mislimo u pojmovima sukoba civilizacija", rekao je Borrell.

Europski parlament će objaviti svoje neobvezujuće mišljenje o Turskoj nakon što Komisija objavi svoje izvješće 6. listopada. Na temelju mišljenja Komisije, čelnici EU-a trebali bi na summitu u prosincu donijeti odluku o tome hoće li se otvoriti pristupni pregovori s Turskom.

Borrell je na početku sjednice pozvao zastupnike na minutu šutnje za žrtve talačke drame u Beslanu u Sjevernoj Osetiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙