FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BENZIN IZ CISTERNE NE UGROŽAVA VODE KOD SISKA

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Iz Inine cisterne, koja se uponedjeljak navečer prevrnula kod Siska, isteklo je više od 16 tisućalitara benzina, a nadležni su u utorak objavili da vode nisuugrožene.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Iz Inine cisterne, koja se u ponedjeljak navečer prevrnula kod Siska, isteklo je više od 16 tisuća litara benzina, a nadležni su u utorak objavili da vode nisu ugrožene.

Vode nisu ugrožene, doznaje se od glavnog državnog vodopravnog inspektora. "Prema svim raspoloživim informacijama vode nisu ugrožene", rekao je Hini Željko Makvić. "Tijekom noći stručni nadzor obavili su predstavnici Hrvatskih voda", rekao je inspektor.

Sanacijom terena, koju vrši ovlaštena tvrtka 'Medved Cink' Sisak, spriječit će se "veće ekološko zagađenje", kaže se u priopćenju Državnog zavoda za obavješćivanje. Prema prvim procjenama iz cisterne je isteklo oko 16 do 17 tisuća litara benzina.

U utorak oko četiri sata cisterna je uklonjena s mjesta nesreće nakon što su radnici Ine iz nje iscrpili preostali benzin. Pretakanje benzina bilo je otežano jer je prikolica bila nagnuta na stranu na kojoj se nalaze ventili. Cisterna je na koncu ispravljena dizalicom te je, u pratnji policije, odvezena s mjesta nesreće.

Cisterna s prikolicom se prevrnula na izlasku iz industrijske zone u Sisku, na zavoju ceste između Topolovca i Šašine Grede, kod Novog Sela Palanječkog. Benzin je istjecao jer je na prevrnutoj prikolici puknuo poklopac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙