FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz prevrnute cisterne isteklo oko 30 tisuća litara euro-dizela

SISAK, 6. rujna 2004. (Hina) - Stručnjaci Ekostožera Sisačko-moslavačkežupanije i pripadnici profesionalne vatrogasne postrojbe iz Siskaintenzivno rade na sanaciji zemljišta uz 25. kilometar ceste Sisak -Kutina, u šumi Brezovici kod Siska, koje je danas popodne onečišćenogorivom iz prevrnute cisterne za prijevoz opasnih tvari, priopćeno jevečeras u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj.
SISAK, 6. rujna 2004. (Hina) - Stručnjaci Ekostožera Sisačko-moslavačke županije i pripadnici profesionalne vatrogasne postrojbe iz Siska intenzivno rade na sanaciji zemljišta uz 25. kilometar ceste Sisak - Kutina, u šumi Brezovici kod Siska, koje je danas popodne onečišćeno gorivom iz prevrnute cisterne za prijevoz opasnih tvari, priopćeno je večeras u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj.

Prometna nesreća dogodila se danas oko 13 sati, a iz prevrnute cisterne, slovenskih registracijskih oznaka, na okolno je zemljište isteklo, prema dosadašnjim procjenama, oko dvije trećine njezina sadržaja, odnosno oko 30 tisuća litara euro-dizela.

Policija ističe da se nesreća dogodila kada je osobno vozilo, koje je vozio 33-godišnji vozač iz Siska, u zavoju u šumi Brezovici, zbog brzine neprilagođene uvjetima na cesti, prešlo na suprotni prometni trak i udarilo u cisternu, kojom je upravljao 32-godišnji slovenski državljanin.

Od udara cisterna je sletjela u kanal i prevrnula se, a zbog njezina oštećenja većina je goriva isteklo na okolno zemljište.

U nesreći su tri osobe teško ozlijeđene - vozač osobnog vozila i njegov suvozač, te vozač cisterne, koji su kolima hitne medicinske pomoći prevezeni u sisačku bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć.

Protiv vozača osobnog vozila koji je skrivio nesreću policija će podnijeti kaznenu prijavu, ističu u PU sisačko-moslavačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙