FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSJEČKI ZELENI TRAŽE ZATVARANJE KAMENOLOMA "VELIČANKA 2"

OSIJEK,12. rujna 2004.(Hina) - Udruga "osječki zeleni" zatražila jedanas o Vlade da putem nadležnih službi, Državnog inspektorata i MUP-azatvori "protuzakoniti kamenolom "Veličanka 2", kojeg koristi tvrtka"Kamen-Ingrad" iz Velike".
OSIJEK,12. rujna 2004.(Hina) - Udruga "osječki zeleni" zatražila je danas o Vlade da putem nadležnih službi, Državnog inspektorata i MUP-a zatvori "protuzakoniti kamenolom "Veličanka 2", kojeg koristi tvrtka "Kamen-Ingrad" iz Velike".

U priopćenju za javnost "zeleni" tvrde kako je "eksploatacija kamena iz ovoga kamenoloma "koji godinama radi protuzakonito, prouzročila ogromnu i nepopravljivu štetu prirodnom nacionalnom bogatstvu te ugrozila temeljnu sigurnost stanovništva" te dodaju kako je tvrtka "Kamen-Ingrad" u tome kamenolomu "uzurpirala dio državne ceste D-49 te na taj način ugrozila sigurnost u prometu".

Napominje se kako je postojanje ovoga kamenoloma na području Parka prirode "Papuk" "postala prepreka uvrštavanju Papuka na UNESCO-ov popis, kao najvrijednijeg geo-parka u regiji, iznimne geološke raznolikosti".

"Na temelju kaznenog zakona zahtjevamo sankcioniranje tvrtke "Kamen-Ingrad" i predsjednika uprave tvrtke Vlade Zeca te hitno saniranje štete načinjene zakonom zaštićenom prirodnom blagu, a na temelju prava na informaciju zahtjevamo od Vlade RH te nadležnih državnih službi javno i istinito informiranje o rješavanju ovog ekocida i nacionalne sramote", stoji, uz ostalo u priopćenju "Osječkih zelenih".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙